Ar jaunā albuma “Abra” koncerttūri un džeza meistarklasēm Latvijā viesosies Toma Rudzinska kvartets

Starptautiski atzītā Latviešu džeza saksofonista un komponista Toma Rudzinska kvartets februārī koncertēs Siguldā, Ventspilī un Rīgā. Mūziķi uzstāsies ar Latvijas mūzikas ierakstu gada balvai nominētā albuma “Abra” koncertprogrammu.

Toms Rudzinskis pārstāv jauno Latvijas džeza izpildītāju un komponistu paaudzi, 2014. gadā ieguvis “Grand Prix” konkursā “Dutch Jazz” un 2012. gadā izvēlēts par Amsterdamas koncerzāles “Bimhuis” džeza vēstnieku. Rudzinska kvarteta 2014. gada nogalē izdotais albums “Abra” šobrīd nominēts Latvijas mūzikas ierakstu gada balvai “Zelta mikrofons 2014” kā “Labākais džeza albums” un “Labākā debija”.

Rudzinska kvartets dibināts 2011. gadā, tajā spēlē četri draugi – Amsterdamas un Dānijas mūzikas konservatorijas absolventi, – komponists un saksofonists Toms Rudzinskis, taustiņinstrumentālists Dominiks Dž.Māršals no Anglijas, basģitārists Pats Klīvers no Francijas un latviešu bundzinieks Ivars Arutjunjans.

Albuma prezentācijas koncerttūres ietvaros mūziķi pasniegs atvērtās meistarklases Ventspils mūzikas vidusskolā un Siguldas mākslu skolā “Baltais flīģelis”, bet dienu pirms tūres noslēguma atklās džeza jam sesiju “Teātra bārā”.

“Esmu priecīgs, ka tūres laikā satiksim jaunos izpildītājus un saspēlēsimies ar pašmāju džeza mūziķiem. Latvijas džeza mūzikā ieplūst svaiga elpa un tāpēc iespēja iesaistīties, dalīties ar zināšanām un pieredzi, ir tik pat svarīgs koncerttūres aspekts kā jaunā albuma “Abra” atklāšana klātesot visiem kvarteta dalībniekiem,” uzsver Rudzinskis.

Toma Rudzinska kvarteta albuma “Abra” koncerttūre:

  6. februārī – Ventspilī, Pārventas bibliotēkā

  7. februārī – Siguldā, Koncertzālē “Baltais flīģelis” 

10. februārī – Rīgā, Kaņepes kultūras centrā

12. februārī – Rīgā, Kultūras pilī “Ziemeļblāzma”

Biļetes “Biļešu Paradīzes” kasēs, Kaņepes Kultūras Centrā un Kultūras namā “Ziemeļblāzma”. Koncerts Ventspilī – bezmaksas.